ثبت نام آزمون نظام مهندسی

دانلود دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون نظام مهندسی

منابع آزمون نظام مهندسی

اعلام نتایج آزمون نظام مهندسی 

اعتراض به نتایج آزمون نظام مهندسی

نمونه سوالات و پاسخنامه آزمون های نظام مهندسی

 

آزمون نظام مهندسی (آزمون ورود به حرفه)

به روز رسانی: دی ماه 1402

1 - آزمون نظام مهندسی چیست؟

دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پس از اخذ مدرک کارشناسی و سپری شدن مدت زمان مورد نظر (بند 5)، می‌توانند در آزمون نظام مهندسی (ورود به حرفه مهندسان) شرکت نموده و در صورت موفقیت در آزمون، نسبت به اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام و به عنوان «مهندس و حرفه‌مند» به جامعه خدمت نمایند.

وزارت راه و شهرسازی متولی برگزاری آزمون نظام مهندسی و پروانه اشتغال به کار مهندسی در کشور است که این امر از طریق دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان معاونت مسکن و ساختمان این وزارت‌خانه انجام می‌شود. همچنین برگزاری این آزمون به سازمان سنجش کشور سپرده شده است.


2 - پروانه اشتغال به کار مهندسی چیست؟

مبنای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان (مصوب 1374) و آیین‌نامه اجرایی آن (با اصلاحیه‌ها و الحاقیه‌های بعدی) می‌باشد.

مطابق ماده ۴ ‌آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در هر یک از رشته‌های اصلی و یا مرتبط با مهندسی ساختمان می‌توانند از طریق تقاضای صدور پروانه اشتغال به کار‌ مهندسی با توجه به مدارک تحصیلی و سوابق کار و تجربه در یک یا چند زمینه خدمات مهندسی از قبیل طراحی، محاسبه، نظارت، اجرا، بهره‌برداری، ‌نگهداری، کنترل و بازرسی امور آزمایشگاهی، مدیریت ساخت و تولید، نصب، آموزش و تحقیق درخواست تشخیص صلاحیت نمایند.


3 - مدارک تحصیلی مورد قبول جهت صدور پروانه اشتغال به کار

دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی یکی از دغدغه‌های مهم و اصلی دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی است. اما صرف داشتن یک مدرک تحصیلی در رشته‌های مهندسی به معنی داشتن شرایط لازم برای دریافت پروانه اشتغال نیست.

متقاضیان دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی یا کاردانی از وزارت راه و شهرسازی در مرحله اول باید بدانند آیا مدرک تحصیلی ایشان از حیث عنوان و یا محتوای آموزشی جزء رشته‌های اصلی هفتگانه مهندسی ساختمان و یا رشته‌های مرتبط بوده و حدود صلاحیت حرفه‌ای آن به چه صورت است و آیا اساسا امکان اخذ پروانه اشتغال دارند یا خیر؟

صرفا مدارک تحصیلی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رشته‌های اصلی و مرتبط با مهندسی ساختمان به منظور صدور پروانه اشتغال به کار مورد تایید می‌باشد. ‌طبق ماده ۶ قانون نظام مهندسی، رشته‌های اصلی مهندسی شامل معماری، عمران، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برقی، شهرسازی، نقشه‌برداری و ترافیک است.

ماده 7 قانون نظام مهندسی به رشته‌های اصلی و مرتبط با مهندسی ساختمان اشاره نموده است. رشته‌های مرتبط به کلیه رشته‌هایی اطلاق می‌شود که عنوان آنها با رشته‌های اصلی فوق الذکر متفاوت بوده ولی محتوای علمی و آموزشی آنها با رشته‌های اصلی بیش از ۷۰ درصد در ارتباط باشد. کمیسیون هم‌ارزی رشته‌ها طبق تبصره 2 ماده 7 قانون نظام مهندسی تعریف شده که بررسی عناوین و حدود صلاحیت حرفه‌ای دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط با مهندسی ساختمان را انجام می‌دهد.

با توجه به مصوبات كميسيون موضوع تبصره 2 ماده 7 قانون نظام مهندسی (هم‌ارزي)، كليه دارندگان مدارك تحصيلی كارشناسی و كارشناسی ناپيوسته با عناوین متفاوت از رشته‌هاي اصلی و دارندگان مدارك تحصيلی كارشناسی ارشد و دكتري فاقد مدرك كارشناسی در رشته‌هاي اصلی و مواردي از این قبيل، جهت اطلاع از امكان و يا عدم امكان دريافت پروانه اشتغال به كار در رشته و صلاحیت موردنظر، قبل از ثبت نام آزمون نظام مهندسی نسبت به كسب نظر از اداره كل استان محل سكونت خود اقدام نمايند تا پس از قبولی در آزمون برای دريافت پروانه اشتغال به كار با مشكل قانونی مواجه نگردند.

• مصوبات كميسيون هم ارزي رشته‌ها
• آخرین بخشنامه كميسيون هم ارزي رشته‌ها به شماره 430/ 149726 مورخ 29/ 10/ 1397
• بخشنامه صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی ساختمان برای دارندگان مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های جامع علمی و کاربردی
• بخشنامه صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی با حدود صلاحیت طراحی و نظارت برای فارغ التحصیلان کارشناسی ناپیوسته رشته علمی-کاربردی معماری
• رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال بند 41 مصوبات کمیسیون هم‌ارزی به شماره 430/ 149726 مورخ 29/ 10/ 1397


4 - مدارک موردنیاز برای صدور پروانه اشتغال به کار

مطابق ماده 7 ‌آیین‌ نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، متقاضی پروانه اشتغال به کار مهندسی باید تقاضای خود را طبق فرم مخصوصی تکمیل نموده و همراه با مدارک زیر ارسال نماید:

‌الف- فتوکپی مصدق مدرک تحصیلی که ارزش دانشگاهی و رشته و درجه علمی آن صریحاً توسط وزارت آموزش عالی مورد تصویب و تأیید قرار‌گرفته باشد، به کیفیتی که اطمینان به صحت آن برای مرجع صادر کننده پروانه اشتغال محرز شود.

ب- گواهی اشتغال به کار (بند 5)

پ- گواهی قبولی در آزمون

ت- فتوکپی کارت کد اقتصادی متقاضی (گواهی اداره دارایی مبنی بر تشکیل پرونده مالیاتی)

ث- فیش بانکی مربوط به پرداخت عوارض صدور پروانه اشتغال (صدور و پرداخت این فیش از طریق سامانه پاتمک به صورت الکترونیکی انجام می‌شود)

ج- مدارک عضویت نظام مهندسی استان مربوط

چ- مدارک هویت به ترتیبی که در فرم تقاضای پروانه اشتغال تعیین و مقرر شده است

ح- سایر مدارکی که ارایه آنها به موجب مقررات این آیین‌نامه و یا قوانین حاکم بر صدور این گونه مدارک الزامی باشد.

با توجه به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار (مصوب 1401)، پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی، مدارک فوق در سامانه سپامک بارگذاری می‌شود و فرآیند به صورت الکترونیکی تا صدور پروانه اشتغال به کار پیش می‌رود.


5- سابقه کار حرفه‌ای مورد نیاز برای صدور پروانه اشتغال به کار

حداقل سابقه کار حرفه‌ای برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و صدور پروانه اشتغال وفق ماده 5 ‌آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و متناسب با مقطع تحصیلی، از تاریخ اخذ مدرک تحصیلی در هر مقطع تا روز برگزاری آزمون به شرح زیر ضروری است:
الف - دارندگان مدرک کارشناسی با حداقل سابقه کار حرفه‌ای 3 سال
ب - دارندگان مدرک کارشناسی ارشد با حداقل سابقه کار حرفه‌ای 2 سال
‌پ - دارندگان مدرک دکتری با حداقل سابقه کار حرفه‌ای 1 سال

جدول حداقل سنوات برای آزمون ورود به حرفه مهندسان (پایه سه) بعد از اخذ مدرک تحصیلی تا زمان برگزاری آزمون

ردیف  مقطع تحصیلی  حداقل سوابق کار حرفه ای
1  کارشناسی  ۳ سال
2  کارشناسی ارشد پیوسته  ۲ سال
3  دکترا  ۱ سال

 

توجه: متقاضیانی كه سنوات لازم را تا روز برگزاری آزمون احراز ننمايند (حتی کسری یک روز)، امكان ثبت‌نام و شركت در آزمون را ندارند و در صورت نداشتن شرايط لازم و ورود اطلاعات نادرست جهت ثبت نام و قبولی در آزمون، قبولی ایشان كان‌لم‌يكن تلقی شده و با آنها مطابق ضوابط و مقررات برخورد خواهد شد.

‌مطابق ماده 6 ‌آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، گواهی اشتغال به کار و تجربه عملی و سابقه کار متقاضی در صورتی معتبر شناخته خواهد شد که توسط واحدهای فنی وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی یا وابسته به دولت، شهرداری‌ها، شخصیت‌های حقوقی شاغل در رشته‌های موضوع قانون شرکت‌های ساختمانی یا مهندسان مشاور که دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی شخص حقوقی می‌باشند و یا توسط دو نفر از مهندسان با بیش از 10 سال سابقه کار و دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی و یا توسط نظام مهندسی استان تأیید و صادر شده باشد.


6 - صلاحیت‌های پروانه اشتغال به کار مهندسی

مطابق ماده 11 ‌آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، پروانه اشتغال به کار مهندسی در چهار پایه به ترتیب 3، 2، 1 و ارشد صادر می‌شود. ‌برای متقاضیان پروانه اشتغال پایه 3، با قبولی در آزمون و ارائه مدارک بند 4 و داشتن سوابق تجربی یا کارآموزی به میزان مندرج در بند 5، پروانه اشتغال صادر می‌شود.

جهت ارتقا از پایه 3 به پایه 2 داشتن 4 سال و از پایه 2 به پایه 1، 5 سال و از پایه 1 به ارشد، 6 سال سابقه کار حرفه‌ای در پایه قبلی و گذراندن دوره‌های آموزشی تعریف شده ضروری است.

•  بخشنامه وزارت راه و شهرسازی در خصوص پروانه اشتغال به کار پایه ارشد

وزارت راه و شهرسازي در اجراي مواد 11 و 21 آیين‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، نسبت به برگزاري آزمون نظام مهندسی (آزمون ورود به حرفه مهندسان) در هفت رشته اصلی مهندسی و با صلاحیت‌های آنها به شرح زیر به طور هماهنگ و هم‌زمان در سراسر كشور اقدام می‌نماید:

الف- آزمون‌ نظام مهندسی در رشته عمران: سه صلاحیت نظارت، محاسبات و اجرا در سه آزمون مجزا

در رشته عمران علاوه بر سه صلاحیت فوق، صلاحیت‌های «طرح و اجراي گود، پی و سازه نگهبان» و «ارزیابی، طرح و اجراي بهسازي» نیز وجود دارد. براي آزمون «طرح و اجراي گود، پی و سازه نگهبان»، متقاضيان باید داراي مدرك كارشناسی ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایش خاك و پی و همچنين داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی در صلاحیت‌های نظارت يا اجرای پايه يك و حداقل صلاحیت محاسبات پايه دو باشند.

براي آزمون «ارزیابی، طرح و اجراي بهسازي»، متقاضيان باید داراي مدرك كارشناسی ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایش‌هاي سازه یا زلزله و همچنين داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی در صلاحيت‌هاي نظارت یا اجراي پایه یك و حداقل صلاحيت محاسبات پایه دو باشند.

ب- آزمون نظام مهندسی در رشته معماری: سه صلاحیت نظارت، طراحی و اجرا در سه آزمون مجزا

معمولا آزمون طراحی معماری به دلیل ماهیت ترسیمی آن، به صورت مستقل از سایر آزمون‌ها و صلاحیت‌ها در یک تاریخ متفاوت برگزار می‌گردد.

پ- آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات برقی: سه صلاحیت نظارت، طراحی و اجرا در سه آزمون مجزا

متقاضيان اخذ صلاحيت اجرا در رشته تاسيسات برقی می‌بایست داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی حداقل پايه‌ی دو صلاحیت نظارت باشند. به این دسته از داوطلبان در صورت قبولی در آزمون و دارا بودن سایر شرایط، صلاحيت اجرا در پایه 3 اعطا خواهد شد.

ت- آزمون نظام مهندسی در رشته تاسیسات مکانیکی: سه صلاحیت نظارت، طراحی و اجرا در سه آزمون مجزا

متقاضيان اخذ صلاحيت اجرا در رشته تاسيسات مکانیکی می‌بایست داراي پروانه اشتغال به كار مهندسی حداقل پايه‌ی دو صلاحیت نظارت باشند. به این دسته از داوطلبان در صورت قبولی در آزمون و دارا بودن سایر شرایط، صلاحيت اجرا در پایه 3 اعطا خواهد شد.

ث- آزمون نظام مهندسی در رشته نقشه‌برداری: صلاحیت‌های طراحی و نظارت با یک آزمون

ج- آزمون نظام مهندسی در رشته شهرسازی: صلاحیت‌های طراحی و نظارت با یک آزمون

چ- آزمون نظام مهندسی در رشته ترافیک: صلاحیت‌های طراحی و نظارت با یک آزمون


7- اعتبار قبولی آزمون

اعتبار قبولی در كليه آزمون‌هاي نظام مهندسی حداكثر به مدت 3 سال از تاريخ برگزاری آزمون می‌باشد؛ لذا ضروري است قبول‌شدگان در آزمون مذكور در مهلت تعيين شده نسبت به اخذ پروانه اشتغال به كار خود اقدام نمایند. در غير این صورت صدور پروانه اشتغال به كار منوط به شركت و قبولی در آزمون بعدي خواهد بود.


8- نحوه برگزاری آزمون نظام مهندسی پایه 3 و ارتقا پایه

آزمون‌هاي ورود به حرفه مهندسان در كليه رشته‌ها و صلاحیت‌ها به جز طراحی معماری فقط در پایه 3 به صورت تستی چهار گزینه‌ای و کتاب باز برگزار می‌گردد. همچنین این آزمون دارای نمره منفی است. هر آزمون دارای ۶۰ سوال می‌باشد.

با توجه به کتاب باز بودن آزمون، می‌توانید کلیه منابع مورد نیاز را همراه خود به جلسه آزمون ببرید و از آنها استفاده نمایید. استفاده از ماشین حساب در آزمون مجاز بوده، اما به همراه داشتن سایر وسایل الکترونیکی نظير دوربين، تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ، ساعت هوشمند و ... غیرمجاز است.

ارتقاء پایه طبق آیین‌نامه اجرایی قانون و دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت راه و شهرسازی، با گذراندن دوره‌های آموزشی تعریف شده برای هر صلاحیت و پایه صورت می‌گیرد.


9- حد نصاب قبولی در آزمون نظام مهندسی

حد نصاب قبولی در آزمون‌هاي ورود به حرفه مهندسان در تمامی رشته‌ها و صلاحيت‌هاي آن 50 درصد کل نمره آزمون‌های مربوط می‌باشد.
حد نصاب قبولی در آزمون‌هاي «ارزیابی، طرح و اجراي بهسازي» و «طرح و اجراي گود، پی و سازه نگهبان» 60 درصد است.
توجه نمایید که در آزمون نظام مهندسی به دلیل عدم محدودیت ظرفیت، رقابتی بین داوطلبان وجود ندارد و داوطلب می‌بایست حد نصاب قبولی (50 درصد) را کسب نمایند.

 

10- قبولی مشروط در آزمون نظام مهندسی چیست؟

بعضا با ابلاغیه وزارت راه و شهرسازی در مواقع خاص (مانند همه‌گیری کرونا) و یا کاهش قبولی به جهت سخت بودن آزمون، کسب نمره 48 و 49 درصد نیز به عنوان «قبولی مشروط» مشمول قبولی در آزمون بوده ولی منوط به گذراندن دوره‌های آموزشی تعریف شده می‌گردد.

11- شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی چیست؟

الف) داشتن حداقل مدرک کارشناسی در رشته‌های اصلی و مرتبط با مهندسی ساختمان (بند 3)
ب) داشتن حداقل سابقه کار حرفه‌ای مورد نیاز (بند 5)


12- آیا داشتن بیمه برای تایید سابقه کار الزامی است؟

خیر- مطابق ماده 6 آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، گذشت مدت زمان موردنظر و تایید آن توسط مراجع موردنظر و یا دو نفر از مهندسان با بیش از 10 سال سابقه کار و دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی کفایت می‌کند.


13- آیا ثبت‌نام در آزمون نظام مهندسی مستلزم عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان است؟

جهت ثبت‌نام و شرکت در آزمون نظام مهندسی، نیازی به عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مورد نظر نمی‌باشد. اما در صورت قبولی در آزمون و جهت اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی، عضویت در این سازمان الزامی است.


14- ثبت‌نام آزمون نظام مهندسی به چه صورت است؟

ثبت‌نام آزمون نظام مهندسی (آزمون ورود به حرفه مهندسان) از طریق سایت دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی به نشانی اینترنتی inbr.ir و به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد.


15- آیا سنوات مدرک کاردانی در محاسبه سنوات آزمون نظام مهندسی لحاظ می‌گردد؟

سوابق كاردانی براي آزمون ورود به حرفه مهندسان به غیر از رشته‌های معماری (طراحی) و عمران (محاسبات)، در صورت هم رشته بودن با كارشناسی، از تاریخ اخذ مدرك كاردانی تا زمان اخذ مدرك مهندسی به ازاي هر 5 سال كامل یك سال و حداكثر دو سال به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد (سنوات كمتر از 5 سال به تناسب كسر می‌شود).
در صورت هم‌رشته نبودن كاردانی با كارشناسی، سنوات كاردانی قابل محاسبه براي آزمون نظام مهندسی نمی‌باشد. به عنوان مثال سنوات كاردانی رشته نقشه‌برداري قابل محاسبه براي آزمون عمران و سنوات كاردانی رشته عمران قابل محاسبه براي آزمون نقشه‌برداري نيست. ضروري است متقاضيان آزمون ورود به حرفه مهندسان داراي مدرك كاردانی، جهت اطمينان از هم‌رشته بودن مدارك كاردانی و كارشناسی خود، قبل از ثبت نام در آزمون از اداره كل راه و شهرسازي استان محل سكونت خود استعلام كتبی بگیرند.


16- آیا داشتن کارت پایان خدمت سربازی برای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی الزامی است؟

بله- ارائه کارت پایان خدمت سربازی و یا معافیت دائم برای آقایان به منظور دریافت پروانه اشتغال به کار الزامی است.
اما توجه داشته باشید که ارائه کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم برای ثبت‌نام و شرکت در آزمون نیاز نیست و با توجه به اعتبار 3 ساله قبولی در آزمون، قبول‌شدگان در آزمون می‌توانند ظرف مدت مذکور جهت ارائه و تکمیل مدارک صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام نمایند.


17- آزمون نظام مهندسی سالی چند بار و در چه تاریخی برگزار می‌گردد؟

طبق قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارها (مصوب 1401)، آزمون باید سالی 4 بار برگزار گردد ولی در سال‌های اخیر با همت وزارت راه و شهرسازی سالی 3 بار برگزار شده است. معمولا فاصله زمانی بین دو آزمون حدود 4 ماه می‌باشد. تاریخ برگزاری آزمون توسط دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تعیین و اعلام می‌شود.

جهت اطلاع از زمان آزمون‌ها و از دست ندادن فرصت موردنظر، از طریق گزینه «اطلاع‌رسانی آزمون‌های نظام مهندسی و کارشناس رسمی» در سایت، مشخصات خود را ثبت نموده و یا با تلفن‌های 05137676255 و 05137676630 تماس گرفته و با اعلام نام و نام خانوادگی و شماره تلفن همراه، در لیست اطلاع‌رسانی آزمون نظام مهندسی قرار بگیرید. به محض اعلام زمان آزمون، موسسه شما را از طریق پیامک مطلع می‌نماید.

«اطلاع‌رسانی آزمون‌های نظام مهندسی و کارشناس رسمی دادگستری»

همچنین می‌توانید با عضویت در شبکه‌های اجتماعی موسسه خانه عمران شریف (تلگرام و اینستاگرام)، از آخرین اخبار آزمون نظام مهندسی مطلع شوید.


18- مهلت ثبت‌‌نام در آزمون نظام مهندسی چقدر است؟

معمولا از روز شروع ثبت نام در سایت دفتر مقررات ملی، یک هفته برای ثبت‌نام در آزمون نظام مهندسی فرصت داده می‌شود و گاهی اوقات این مهلت تمدید می‌گردد، ولی با توجه به شلوغ بودن سایت در روزهای آخر ثبت نام پیشنهاد میکنیم در همان روزهای اول ثبت نام آزمون را انجام دهید.


19- منابع آزمون نظام مهندسی چیست؟

منابع آزمون برای هر رشته و صلاحیت متفاوت است که در هر آزمون تغییرات زیادی ندارد، مگر اینکه تعدادی از مباحث تغییر کرده باشد که در این صورت ویرایش جدید آن توسط دفتر مقررات ملی به عنوان منبع آزمون اعلام می‌گردد.

توصیه موکد می‌شود که به منابع آزمون و ویرایش آنها بسیار توجه نمایید، معمولا طراحان سوالات آزمون‌های نظام مهندسی، منابع جدید و تغییرات را بیشتر از مطالب قبلی مدنظر دارند تا اهمیت آنها دیده شود.

دانلود آخرین ویرایش مباحث مقررات ملی ساختمان و منابع آزمون نظام مهندسی


20- بودجه‌بندی سوالات آزمون نظام مهندسی

سوالات آزمون نظام مهندسی دارای بودجه‌بندی و سهم مشخصی از هر یک از منابع آزمون نمی‌باشد؛ لذا توصیه می‌گردد کلیه منابع آزمون را تهیه کرده و نگران حجم بالای آنها نباشید. اساتید این موسسه در دوره‌های آمادگی، کلیه مباحث و سرفصل‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. مرور و جمع‌بندی بسیاری از منابع آزمون (مخصوصا در آزمون‌های نظارت و اجرا) به سرعت قابل انجام است و با توجه به ماهیت کتاب باز بودن آزمون، همه منابع را همراه داشته باشید.

توجه داشته باشید که حتی یک تست هم می‌تواند برای شما سرنوشت‌ساز باشد و ممکن است با حذف بعضی از منابع، چند تست را از دست بدهید.


21- آیا برای موفقیت در آزمون باید در کلاس‌ها و دوره‌های آمادگی آزمون نظام مهندسی شرکت کرد؟

معمولا اکثر داوطلبان آزمون نظام مهندسی به دلیل گرفتاری‌های شخصی و کاری، فرصت مناسبی برای تمرکز و مطالعه ندارند و زمان به سرعت سپری می‌شود و با چشم برهم‌زدنی، روز آزمون فرا می‌رسد. از طرفی اگر فردی چند دوره و بدون مطالعه و آمادگی در آزمون شرکت نماید و موفق نشود، این آزمون برای وی به کابوسی تبدیل شده که دیگر حتی حاضر به ثبت نام در آزمون هم نمی‌شود؛ لذا نگذارید کار به این نقطه برسد.

ما در موسسه خانه عمران شریف به جهت سابقه و تجربه طولانی در این حوزه توصیه می‌کنیم که در اولین فرصت بعد از سپری شدن سابقه کار (بند 5)، در کلاس‌ها و دوره‌های آمادگی آزمون نظام مهندسی شرکت نمایید. مزایا و فواید شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون نظام مهندسی به شرح زیر می‌باشد:

الف- شرکت منظم در این کلاس‌ها، شما را در مسیر آزمون نگه می‌دارد تا دغدغه‌های روزانه و گرفتاری‌های شخصی و کاری، باعث انحراف فکر شما نشود. این مهم‌ترین دلیل شرکت در کلاس‌ها است. اگر خسته‌اید و تازه از سر کار آمده‌اید و هیچ انرژی ندارید، لطفا در سر کلاس‌ها حاضر شوید و به هیچ عنوان دوره را ترک نکنید. حضور و ممارست شما باعث موفقیت‌تان می‌شود.

ب- با توجه به شرکت در کلاس و مرور منابع آزمون توسط اساتید باتجربه، توجه شما به نکات مهم جلب شده و با ماهیت آزمون آشنا می‌شوید. اگر به صورت فردی مطالعه نمایید، ممکن است اصلا به این نکات توجه نکنید.

پ- وجود سایر افراد در کلاس و فضای همکاری، مطالعه و اطلاع‌رسانی کتاب‌ها و روش‌های موثر باعث پیشرفت سریع شما در مباحث می‌گردد. با توجه به اینکه آزمون نظام مهندسی حد نصابی است و دارای ظرفیت و محدودیت نمی‌باشد (رقابتی نیست)، افراد در دوره برای موفقیت خیلی به هم کمک می‌کنند.

ت- در صورتی که در موضوعی برداشت درستی نداشته باشید و یا اصلا مطلبی متوجه نشده باشید، حضور در کلاس و بحث گروهی با محوریت وجود اساتید باتجربه باعث حل آن می‌شود. در صورتی که اگر فردی خودتان مطالعه کنید و با چند موضوع مشکل مواجه شوید، معمولا دلسرد شده و روال مطالعه را رها می‌کنید و از مسیر آزمون منحرف می‌شوید.

ث- معمولا همه مباحث مقررات ملی ساختمان و منابع آزمون نظام مهندسی در مقطع کارشناسی تدریس نمی‌شود و این آزمون، اولین مرتبه مطالعه این مباحث است که به جهت سطح علمی و تخصصی بودن آنها، نیاز به تدریس توسط اساتید مجرب دارد.

ج- به دلیل گذشت چند سال از تحصیل در دانشگاه و فراموشی نسبی دروس، مطالعه حجم بالای منابع آزمون دشوار و وقت‌گیر است.

چ- برگزاری آزمون‌های آزمایشی در کلاس‌ها باعث شبیه‌سازی آزمون اصلی و افزایش تجربه و کاهش اضطراب شما در آزمون اصلی می‌گردد.

نتایج درخشان قبولی هر دوره این موسسه در آزمون‌های نظام مهندسی، گواه تجربه و تخصص ما در برگزاری دوره‌های آمادگی آزمون نظام مهندسی است. لطفا به ما اطمینان کنید و در کنار هم تا موفقیت شما در آزمون همپا و همراه پیش برویم.


22- نتایج آزمون نظام مهندسی چه زمانی اعلام می‌شود؟

حدودا سه ماه پس از آزمون، نتایج و پاسخنامه تشریحی در سامانه آزمون های ورود به حرفه سایت دفتر مقررات ملی منتشر می‌شود و پس از آن، زمان ثبت‌نام و تاریخ برگزاری آزمون بعدی اعلام می‌گردد.


23- پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی، برای صدور پروانه اشتغال به کار باید چه کار کنیم؟

طبق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار (مصوب 1401)، فرآیند صدور پروانه اشتغال به کار از طریق سامانه سپامک به صورت الکترونیکی بوده و نهایتا پروانه اشتغال به کار مهندسی هم به صورت الکترونیکی صادر می‌گردد.

معمولا لیست قبول‌شدگان آزمون، حدود یک ماه پس از اعلام نتایج در سامانه سپامک بارگذاری می‌شود. در این فرصت می‌توانید نسبت به عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مورد نظر اقدام نمایید؛ زیرا داشتن عضویت معتبر سازمان یکی از مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی می‌باشد.

 

- برای مشاهده اطلاعات و ثبت نام  کلاسهای آمادگی آزمون نظام مهندسی خانه عمران شریف اینجا کلیک کنید

 

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است:

نظرات و سوالات خود را مطرح کنید، پاسخگو هستیم (مشخصات شما منتشر نخواهد شد)